Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

74 Vojkova cesta
Ljubljana, Ljubljana, 1000
Slovenia

(01) 580 05 22

Slušni aparati ReSound
Slušni vsadki Cochlear
Specialisti za sluh ORL

Podpora za Cochlear Aqua + dodatno opremo

Tehnična podpora in odprava težav za sistem Cochlear Aqua +.

Podpora za
sistem Aqua +

AQUA PODPORA.jpg

Pogosta vprašanja

Procesor je zaščiten le pred pljuski ter prahom in se ponaša z oceno (IP57).

Za plavanje in daljše zadrževanje v vodi boste morali uporabiti dodatke Aqua +. S tem dodatkom postane vaš procesor vodotesen po standardu IP68, ki omogoča vaše priljubljene vodne dejavnosti. Cochlear Aqua + je silikonska srajčka za večkratno uporabo, ki vaš procesor zaščiti pred vodo med plavanjem, tuširanjem in drugimi športi, ki vsebujejo vodo.

Če načrtujete zelo energične dejavnosti, svetujemo, da preko glave in procesorja kljub temu poveznete plavalno kapo ter ga pričvrstite še z dodatno varnostno vrvico.

Ne. Silikonske srajčke Aqua + so zmeraj oblikovane tako, da se tesno prilegajo in kar se da v celoti zatesnijo le model procesorja, ki so mu namenjene.

Med uporabo sistema Aqua + je potrebno uporabljati baterije za enkratno uporabo. Cinkove baterije za enkratno uporabo ne bodo delovale, saj potrebujejo za to zrak. Poskrbite, da boste imeli pri roki baterije, ki ne temeljijo na cinku.

  1. Previdno izvlecite svojo običajno tuljavo iz zvočnega procesorja. Vodnik tuljave primite čvrsto ter ga naravnost počasi, vendar odločno, izvlecite iz procesorja.
  2. Vstavite svoj procesor v silikonsko srajčko Aqua +. Ušesni kavelj pustite na svojem mestu.
  3. V dno silikonske srajčke Aqua + vstavite čep. Vanjo ga porinite čvrsto ter do konca, da tako popolnoma zatesni srajčko.
  4. Skozi luknjo v srajčko Aqua + vstavite naravnost v svoj procesor modro tuljavo (z magnetom) Aqua +. Primite za črn obroč na vtikaču ter ga pri tem ne zvijajte. Vtikač tuljave se mora procesorju prilagajati čvrsto, in ne ohlapno.

Bolj nazorne napotke, kako uporabiti zaščito Aqua +, si lahko ogledate v video navodilih na dnu te strani ali v priloženih navodilih za uporabo.

Ko je procesor pravilno vstavljen v dodatek Aqua +, ga lahko uporabljate v vseh vrstah vode, vključno z milnico, slano vodo v morju in klorirano vodo v plavalnih bazenih.

Aqua + omogoča potapljanje do treh (3) metrov in čas zadrževanja v vodi do dveh (2) ur.

Uporaba procesorja z zaščito Aqua + ni priporočljiva v savnah in prostorih, kjer lahko temperatura zraka preseže 40 stopinj Celzija.

Uporaba procesorja z zaščito Aqua + ni priporočljiva za potapljanje pod globino treh (3) metrov.

Pred vsako uporabo zaščitne srajčke Aqua + je potrebno dodobra pregledati, če zaščitna srajčka kaže znake obrabe ali poškodb.

Če v srajčki odkrijete vlago ali vodo, pomeni, da je zaščita poškodovana ter ne jamči več varne uporabe. V takšnem primeru je potrebno nujno zamenjati srajčko, ki jo lahko kupite posebej.

Silikonska srajčka se lahko uporabi do 50-krat, vendar je njena trajnost odvisna tudi od uporabe in skrbi zanjo.

Prejemniki poročajo o dobrem zvoku brez spreminjanja nastavitev MAP ali programa procesorja. Nekateri prejemniki med uporabo zaščite Aqua + izkusijo več zadovoljstva ob uporabi navadnega usmerjenega programa (Everyday). Če želite, lahko vaš akustik ustvari poseben program za uporabo z dodatkom Aqua +.

Če v malo verjetnem primeru zatesnjena srajčka sistema Aqua + zataji, ima procesor svojo zaščito pred vlago z oceno IP57. To pomeni, da je zaščiten pred pljuski vode. Če se vaš procesor kljub temu zmoči, ga nemudoma obrišite s suho, mehko krpo, zamenjajte zaščito mikrofonov in pospravite v skrinjico za sušenje. Tam naj ostane vsaj sledečih osem (8) ur.

V takšnem primeru Cochlearjevo globalno jamstvo ne bo prenehalo, če ste vaš procesor s sistemom Aqua + uporabljali v skladu z navodili.

Video navodila za uporabo

OPOMBA: Video navodila so pospremljena z razlago v angleškem jeziku. Tistim, ki ga razumejo slabše svetujemo, da v predvajalniku vključijo podnapise ter izberejo avtomatičen prevod v Slovenski jezik.

 
Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Imate še zmeraj kakšno vprašanje?

V tem primeru vas prosimo, da stopite v stik z našimi strokovnjaki, ki bodo z veseljem poiskali odgovor na vaša vprašanja.

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Pomembni podatki in nasveti

Preberite si pomembne podatke, opozorila in nasvete, ki bodo omogočili varno, dolgotrajno in zanesljivo uporabo vašega Cochlear slušnega procesorja in dodatne opreme!