Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

74 Vojkova cesta
Ljubljana, Ljubljana, 1000
Slovenia

(01) 580 05 22

Slušni aparati ReSound
Slušni vsadki Cochlear
Specialisti za sluh ORL

Elektrode za polževe vsadke Cochlear

Cochlearjeva miselnost je, da posreduje električno stimulacijo v spiralne ganglijske celice, ki se nahajajo v slušnem območju, in tako doseže optimalno izboljšanje sluha ter se izogne globljemu vstavljanju elektrode. 

Cochlearjevi
polžkovi vsadki
oz. elektrode

Naš cilj je omogočiti najboljšo učinkovitost poslušanja, varnost ter udobje.

 

Notranje uho – polžek ali cochlear, je majhna spiralasta struktura. Drobcene dlačice ali slušne celice pretvarjajo zvok v signale, ki jih pošiljajo naprej po slušnem živcu do možganov.

Zdrav sluh deluje tako, da do dlačic v polžku pošilja zvočne tresljaje. Polžkov vsadek uporablja električne dražljaje, s katerimi stimulira različne skupine celic, ki jih imenujemo spiralne ganglijske celice. Te se nahajajo v različnih območjih polžka in so povezane s slušnimi celicami.

Cochlearjeva miselnost je, da posreduje električno stimulacijo v spiralne ganglijske celice, ki se nahajajo v slušnem območju, in tako doseže optimalno izboljšanje sluha ter se izogne globljemu vstavljanju elektrode. Na ta način se izogiba draženju apikalnega dela polža in šoku ob vstavljanju elektrode. Ta miselnost je temelj vrste Cochlearjevih elektrod, ki so na voljo.

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Najpriljubljenejša elektroda na svetu

Serija Nucleus CI24RE je pripomogla k boljšemu sluhu več kot 167.000 ušesom iz vsega sveta ter predstavlja z oceno zanesljivosti 99,00 odstotka v dvanajstih letih uporabe najboljšo v panogi.

 

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Najtanjša elektroda na svetu

Zadnja generacija Cochlearjevih elektrod – serija Nucleus Profile, je najtanjši vsadek na svetu, ki je oblikovan tako, da se prilagodi naravni obliki glave in tako omogoči kar se da visoko udobnost.
Cochlear je postavil visokotehnološko proizvodnjo, ki je posvečena zgolj izdelavi elektrod Nucleus Profile in elektrodam nove generacije.

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Zasnova elektrod in učinkovitost poslušanja

Pri predukrivljenih, perimodiolarnih elektrodah so stimulacijski stiki nameščeni bližje spiralnim ganglijskim celicam s pomočjo oblike, ki je skladna naravni obliki polžka. Po vsaditvi se elektroda prilega v sproščeni in pasivni legi, brez da bi izvajala kakršno koli silo na lateralno ali modiolarno steno. Raziskave so pokazale, da dosegajo perimodiolarne elektrode nedosegljivo izboljšanje sluha, bolj osredotočeno stimulacijo ter večjo energijsko učinkovitost. 

Tudi elektrode lateralne ali zunanje polžkove stene v izvedbi z električno in elektro-akustično stimulacijo so se izkazale z izjemno učinkovitostjo izboljšanja sluha. Prvine posebnega oblikovanja, kot je utrjevalec korena Softip™, gladka površina za zunanjo steno ter ročica, ki omogoča kirurgu večji nadzor nad globino vstavitve, omogočajo doseganje optimalne pokritosti slušnega polja z elektrodami različnih velikosti. Korenska čvrstost nudi kirurgu nadzor in taktilno informacijo ter tako poveča predvidljivost vsaditve, zmanjša pa upogibanje, ki je pogosto povezano s precejšnjim šokom ob vstavitvi. Prožnost elektrode je pomembna za zmanjševanje sile, ki je potrebna za vsaditev in ki lahko povzroči šok ali poškodbo občutljive zunanje stene polžka.

Oblika in zasnova vrha elektrode mora varovati občutljive notranje strukture polžka in se zato pri perimodiolarnih elektrodah in elektrodah zunanjega zidu razlikuje. 

Pogreznjeni, zaobljeni stiki elektrode "Half-Band", ki jih Cochlear uporablja pri vseh svojih vsadkih zagotavljajo, da je proti zunanji polžkovi steni obrnjena gladka silikonska površina, ki zmanjša drgnjenje ter možnost poškodb ali šoka ob vstavitvi.

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Zakaj se Cochlear izogiba pregloboki vstavitvi?

  1. Klinične študije so pokazale, da globoka vstavitev elektrode, dlje od slušnega polja, ne prispeva nujno k boljšemu sluhu nizkih tonov. Mnogo raziskav celo prikazuje, da je rezultat takšnega vstavljanja pogosto slabši.
  2. Pri vstavljanju elektrode zelo globoko v polžek pridemo do dela, kjer ta postaja izjemno tenak. S tem se poveča tudi njegova občutljivost ter možnost za poškodbo ali šok ob vstavljanju, ki lahko povzroči dodatno izgubo preostale naravne sposobnosti zaznave nizkih tonov.
  3. Ko je gostota stikov elektrode v slušnem polju večja, ima akustik večji nadzor ter več možnosti vsadek prilagoditi individualnim potrebam prejemnika ter jih lahko spreminja in se odziva na spremembe pri prejemnikovem sluhu skozi čas.
 
Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Se odločate za polžkov vsadek?

Če želite izvedeti dodatne podrobnosti o zasnovi ter prednostih Cochlearjevih elektrod in njihovih inačicah, vas prosimo, da stopite v stik z našimi strokovnjaki za sluh ORL.