Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

74 Vojkova cesta
Ljubljana, Ljubljana, 1000
Slovenia

(01) 580 05 22

Slušni aparati ReSound
Slušni vsadki Cochlear
Specialisti za sluh ORL

Vaš prvi slušni aparat

O slušnih aparatih, kako izbrati prvi slušni aparat ter kako se pripraviti na novega življenjskega sopotnika.

Novi v svetu slušnih aparatov?

Izvedite več o izvedenkah slušnih aparatov ter preberite nekaj koristnih nasvetov za lažji vstop v življenje s slušnim aparatom.

 
ReSound slusni aparati ORL specialist

5 nasvetov

ki vam pomagajo, da se privadite na slušni aparat:

 

3. Bodite potrpežljivi

Vaši možgani potrebujejo nekaj časa, da se ponovno navadijo na razločen govor in jasne zvoke iz okolja, ki jih prej niso več zmogli slišati. To je postopek, ki zahteva nekaj predanosti in vztrajnosti, vendar se kmalu poplača z bistveno boljšim sluhom ter razumevanjem.

1. Imejte stvarna pričakovanja

Slušni aparat vam bo omogočil bistveno boljši sluh vse od začetka. Kljub temu to ne pomeni, da boste slišali enako kot pred pričetkom težav s sluhom.

 

4. Počivajte

Uporabo slušnega aparata povečujte postopoma tako dolgo, dokler ga ne boste udobno uporabljali ves dan. Obdobje prilagajanja je lahko utrujajoče, zato poskrbite, da se med poslušanjem dobro spočijete.

2. Vadite poslušanje

Sprva se zvoki med uporabo slušnega aparata lahko zdijo preglasni ali premočni, vendar se boste z vajo naučili osredotočanja na tiste zvoke, ki jim želite prisluhniti. Vaš nov slušni aparat uporabljajte kar se da pogosto, še posebej, ko se znajdete v novem okolju. Tako boste pričeli bolje prepoznavati zvoke in spoznali, katere nastavitve slušnega aparata vam v določenih okoliščinah najbolj odgovarjajo.

5. Vaš akustik

Ostanite v stiku z vašim akustikom in ga obvestite, če občutite bolečino, neudobje ali druge težave. Akustik vam bo pomagal natančno prilagoditi slušni aparat ter vas spremljal z nasveti, vse dokler se na slušni aparat ne privadite v celoti.

Izvedenke slušnih aparatov

Slusni center ReSound slusni aparati specialist za sluh ORL

Zaušesna izvedenka

(BTE – Behind the Ear)

Ta izvedenka slušnega aparata udobno počiva za vašim ušesom. Zvok potuje skozi drobceno cevko, v posebej za vaše uho izdelano olivo, ki se natančno prilega vašemu sluhovodu. Ta izvedenka je primerna za osebe vseh starosti ter učinkovita za celoten razpon naglušnosti.

Slusni center ReSound slusni aparati specialist za sluh ORL

Vušesna izvedenka

(RIE – Reciever in Ear)

Poglavitni del te izvedenke slušnega aparata je skrit za vašim uhljem. Za razliko od izvedbe za ušesom je sprejemnik odstranjen iz ohišja ter nameščen v cevko, ki vodi v vaš sluhovod. Izvedenke s sprejemnikom v ušesu (RIE) so zato lahko manjše kot izvedenke, pri katerih se vsi deli nahajajo v ohišju izza vašega ušesa.

Slusni center ReSound slusni aparati specialist za sluh ORL

Skrb in vzdrževanje

Zelo pomembno je, da je slušni aparat zmeraj čist in da z njega redno odstranjujete prah, ušesno maslo, umazanijo ter delce, ki bi lahko ovirali zvok ali poškodovali slušni aparat. Če ste komaj pričeli uporabljati slušni aparat, svetujemo, da zelo pozorno preberete navodila za uporabo, ki so v digitalni obliki dostopna tudi na straneh za tehnično podporo. Če se vam porajajo kakšni dodatni dvomi ali imate vprašanja, na katera niste našli odgovora, vas prosimo, da prebrskate pogosta vprašanja, si ogledate video navodila ali stopite v stik z vašimi akustiki.

➔ Več o vzdrževanju in skrbi

Da!

✔️  Vsakodnevno očistite svoj slušni aparat z mehko suho krpo in primernim orodjem za čiščenje.

✔️  Svoj slušni aparat redno nosite k vašemu akustiku na temeljito čiščenje.

✔️  Shranjujte svoj slušni aparat v skrinjici za sušenje ali na svežem in zračnem mestu. Med hranjenjem pustite zmeraj odprta vratca baterije.

✔️  Shranjujte vaš slušni aparat proč od virov vročine ali neposredne sončne svetlobe.

✔️  Varujte svoj slušni aparat pred znojem, maščobo, dezodoranti in drugo kozmetiko za kožo in lase.

✔️  Če slušnega aparata ne boste uporabljali dlje časa, ga izključite. Če želite slušni aparat shraniti za daljše obdobje, odstranite iz njega tudi baterijo.

Ne!

❌  Ne posegajte v slušni aparat z nobenim orodjem razen priloženega kompleta za čiščenje.

❌  Nikoli ne poizkušajte popraviti slušnega aparata sami.

❌  Ne izpostavljajte slušni aparat veliki vlagi ali vodi.

❌  Ne izpostavljajte slušni aparat skrajni vročini ali mrazu.

❌  Ne nosite slušni aparat med prhanjem ali umivanjem.

❌  Ne pozabite obiskovati vašega akustika, ki bo opravil redno vzdrževanje in pregled slušnega aparata.

 
Slusni center ReSound slusni aparati specialist za sluh ORL

Ste naleteli na težavo?

Kljub primerni skrbi in vzdrževanju aparata lahko občasno nastopijo težave. Na straneh za tehnično podporo lahko najdete digitalne izvode navodil za uporabo, odgovore na pogosta vprašanja, video navodila ter nasvete za odpravo najpogostejših težav.