Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

74 Vojkova cesta
Ljubljana, Ljubljana, 1000
Slovenia

(01) 580 05 22

Slušni aparati ReSound
Slušni vsadki Cochlear
Specialisti za sluh ORL

Podpora ReSound Control pametna aplikacija za slušne aparate

Tehnična podpora za mobilno aplikacijo Control za nadzor nas slušnimi aparati ReSound.

Pogosta vprašanja

 • Nekateri starejši operacijski sistemi telefonov Android niso skladni z aplikacijo ReSound Control. Najnižji skladen operacijski sistem Android je 2.3.5. Poizkusite posodobiti operacijski sistem vašega telefona Android. Če vaš telefon tega ne podpira, bo za uporabo potreben sodobnejši telefon.
 • Aplikacija ni na voljo v trgovini vaše države.

Za uporabo aplikacije Control potrebujete slušne aparate, ki podpirajo brezžično povezavo ter napravo Phone Clip +. Za uporabo aplikacije z aparati iz družine Alera mora biti omogočena funkcija "Remote Control" na vaši napravi Phone Clip +, tako da slušna aparata seznanimo z napravo Resound Remote Control. Prosimo, da za to stopite v stik z vašim slušnim akustikom.

Več o skladnosti naprav si oglejte na sledeči povezavi ➔ Skladnost naprav

Pameten telefon se sporazumeva z aplikacijo Phone Clip + s pomočjo brezžične povezave Bluetooth, Phone Clip + pa uporablja za sporazumevanje s slušnimi aparati zaščiteno brezžično tehnologijo 2.4 GHz.

Čeprav ReSound Phone Clip ostaja koristen dodatek, deluje aplikacija zgolj s sodobnejšo aplikacijo Phone Clip +.

Phone Clip + omogoča več funkcij, kar pomeni, da sta na njem gumba za kolobarjenje med programi "P" ter za utišanje "MUTE". Prav tako ima Phone Clip + priponko, ki jo je moč vrteti, medtem ko je na starejši napravi ReSound Phone Clip priponka, ki je čvrsta. Phone Clip + je na voljo od decembra 2012.

Potrebujete ali Apple iPhone, iPad, iPod Touch ali skladno napravo z operacijskim sistemom Android. Vse naprave z operacijskim sistemom Android niso skladne z aplikacijo.

Več o skladnosti naprav si oglejte na sledeči povezavi ➔ Skladnost naprav

Sistem Apple iOS 7.0 ali sodobnejši. Operacijski sistem Android 2.3.4 ali sodobnejši. Vse mobilne naprave Android žal niso skladne z aplikacijo, čeprav jih poganja skladen operacijski sistem. Za več podatkov o skladnosti obiščite sledečo stran: ➔ Skladnost naprav.

V aplikaciji boste pod zavihkom "nastavitve" (settings) našli vodena navodila za seznanjanje. Obrnete se lahko tudi k navodilom za uporabo aplikacije, ki jih lahko v digitalni obliki prenesete k sebi na vrhu te strani.

Preprosto pritisnite na ikono aplikacije na vaši mobilni napravi, ki se bo tako zagnala. Ob tem se bo na ekranu pojavil niz korakov:

 1. Ali se želite povezati sedaj ali uporabljati aplikacijo v demonstracijskem (demo mode) načinu? Izberite poveži se sedaj (connect now).
 2. Pogoji uporabe: Aplikacija vas pozove, da preberete navodila za uporabo in potrdite soglasje s pogoji za uporabo, ki jih je potrebno sprejeti.
 3. Aplikacija vam svetuje, da izključite na mobilni napravi opozorilne zvoke za zaklepanje, zvoke tipkovnice in ostale zvoke, ki se pojavijo ob dotiku mobilne naprave. To običajno najdete v zavihku "nastavitve" pod poglavjem "zvok".
 4. Sedaj je vse nared za uporabo aplikacije Control. Če potrebujete vodstvo skozi postopek seznanjanja mobilne naprave z aplikacijo Phone Clip +, so ti podatki na voljo v zavihku "nastavitve" (settings).

Preglejte namizje mobilne naprave ter poglejte, ali se morda nahaja v mapi z imenom "Control".

Kadarkoli Phone Clip + zazna kak zvok na mobilni napravi, sklepa, da ta zvok želite slišati v vaših slušnih aparatih in preklopi v program za pretok zvoka. Ko zvok preneha, se nemudoma samodejno vrne v prejšnji nastavljen program.

Takšno vedenje lahko omejite tako, da na mobilni napravi onemogočite nepomembne zvoke, kot so zvoki tipkovnice, zvok zaklepanja in ostali opozorilni zvoki, ki jih ne želite slišati v vaših slušnih aparatih. To storite v zavihku "nastavitve / zvok" (settings / sounds). Opozorila za sporočila in pošto lahko nastavite na vibriranje, kar ne se ne bo odražalo v vaših slušnih aparatih.

Vse fotografije na spletnih straneh prikazujejo inačico aplikacije za Apple iPhone. Če uporabljate mobilno napravo z operacijskim sistemom Android, bo ta videti nekoliko drugačna, vendar bo omogočala enake funkcije.

Glasnost in hipno utišanje

 • Bele črte prikazujejo glasnost zvoka, ki ga zaznavajo mikrofoni vaših slušnih aparatov. Modre črte prikazujejo glasnost zvoka, ki se pretaka v vaša slušna aparata iz mobilne naprave ali naprav za pretok zvoka, kot sta napravi ReSound TV Streamer 2 ali ReSound Multi Mic.
 • Pri slušnih aparatih družine Alera boste na skali za glasnost opazili le eno barvo črtic, saj ti slušni aparati sočasno uravnavajo tako zvok iz mikrofonov kot pretočen zvok.

Da. Zvok iz slušnih aparatov lahko v celoti utišate tako, da pritisnete na ikono za hipno utišanje "mute". Zvok pretočenega zvoka utišate tako, da znižate glasnost do ničelne stopnje ali pa da zapustite program za pretok zvoka.

Da. Ekran za uravnavanje glasnosti pometite s prstom v desno ali levo in se dotaknite "polovične" ikone za utišanje (mute).

Če uporabljate slušne aparate iz družine ReSound Alera, ta funkcija žal ni na voljo.

S prstom pometite ekran mobilne naprave v levo ali desno ter tako preidite na uravnavanje zvoka levega oz. desnega slušnega aparata. Upoštevajte, da bo zvok tudi v tem primeru usklajen med aparatoma, če sta ta bila nastavljena na stalno usklajevanje glasnosti. Če ste se odločili, da želite odslej uporabljati upravljanje zvoka s posamičnimi stranmi, vas prosimo, da stopite v stik z vašim slušnim akustikom.

 • Podrsajte skalo za glasnost navzgor ali navzdol, dokler se na črti čisto na vrhu ne pojavijo bele pike.
 • Ponovno izberite vaš program v zavihku za programe – to bo slušne aparate vrnilo k izhodiščnim nastavitvam.

Da. Ob uporabi z večino slušnih aparatov ReSound lahko s tem zvokom upravljate na beli skali za glasnost zvoka iz mikrofonov. Pri družini aparatov Alera boste omejeni na sočasno upravljanje obeh virov zvoka – tako mikrofonov kot pretočenega zvoka.

Da. Ob uporabi z večino slušnih aparatov ReSound lahko s tem zvokom upravljate na modri skali za glasnost za pretočen zvok. Pri družini aparatov Alera boste omejeni na sočasno upravljanje obeh virov zvoka – tako mikrofonov kot pretočenega zvoka.

Pike predstavljajo izhodiščno privzeto stopnjo glasnosti, na katero sta nastavljena vaša slušna aparata.

Upravljanje s programi

Ko sprejemate pretočen zvok iz vašega telefona ali naprave za pretok zvoka, se vaša slušna aparata samodejno premakneta v program za pretok zvoka. Ko se želite vrniti v izhodiščni program za poslušanje, prekinite potekajoč telefonski klic.

Kadarkoli Phone Clip + zazna kak zvok na mobilni napravi, sklepa, da ta zvok želite slišati v vaših slušnih aparatih in preklopi v program za pretok zvoka. Ko zvok preneha, se nemudoma samodejno vrne v prejšnji nastavljen program.
Obstaja možnost, da vaš telefon nenehno predvaja manjše opozorilne zvoke, ki nenehno preklapljajo slušne aparate v program za pretok zvoka.

Takšno vedenje lahko preprečite tako, da na mobilni napravi onemogočite nepomembne zvoke, kot so zvoki tipkovnice, zvok zaklepanja in ostali opozorilni zvoki, ki jih ne želite slišati v vaših slušnih aparatih. To storite v zavihku "nastavitve / zvok" (settings / sounds). Opozorila za sporočila in pošto lahko nastavite na vibriranje, kar ne se ne bo odražalo v vaših slušnih aparatih.

Da. Spreminjanje imena programa je zabeleženo le v aplikaciji Control. Ko bo slušni akustik naslednjič priključil slušna aparata k svojemu programu za prilagajanje, se bodo ta povrnila v prvotno nastavitev. Če želite zadržati svoja imena, prosite akustika, da jih spremeni v svojem programu za prilagajanje ali pa jih sami ponovno preimenujte v aplikaciji Control.

Imena so se spremenila, če je vaš slušni akustik s svojim programom za prilagajanje izvedel spremembe imen programov.

Povezovanje

 • Ste pred tem seznanili napravo Phone Clip + z vašo mobilno napravo? Če niste, si, prosim, oglejte navodila za spoznavanje z napravo Phone Clip + z vašo mobilno napravo na straneh za podporo Phone Clip +.
 • Če ste že seznanili naprave, bi se povezava morala vzpostaviti samodejno. V primeru, da se ni, krenite k nastavitvam vaše mobilne naprave Bluetooth in izberite "Hearing Aid Phone" ter ju tako povežite. Večina mobilnih naprav bo ob delujoči povezavi Bluetooth prikazovala majhno ikono za Bluetooth ali za slušalke.

V redkem slučaju se lahko zgodi, da aplikacija Control ne zazna povezave med napravo Phone Clip + in mobilno napravo. Prosimo, da poizkusite ugasniti Phone Clip + ter ga ponovno zaženete čez dobre 3 sekunde.

 • Zelena črta: povezava je vzpostavljena.
 • Rdeča črta s klicajem: povezava ni vzpostavljena.
 • Siva prekinjena črta: naprava za pretok je seznanjena, vendar ni povezave. Zaženite napravo za pretok zvoka, da se ta poveže s slušnima aparatoma.

Najverjetneje manjka povezava med mobilno napravo in vašimi slušnimi aparati.

Dotaknite se ikone in prikazal se bo pregled povezav med vašo mobilno napravo, Phone Clip+, vašima slušnima aparatoma in drugimi napravami za pretok zvoka (če jih uporabljate). Črta bo rdeča in vsebovala klicaj ko ni vzpostavljena določena povezava. Dotaknite se klicaja ali rdeče črte in prikazali se bodo nasveti kako ponovno vzpostavit povezavo.

Drugo

Demonstracijski način omogoča, da za potrebe predstavitve ali preizkus zaženete aplikacijo brez slušnih aparatov. Ta način lahko vključite in izključite v zavihku "nastavitve" (settings).

 • Na napravah Apple položite prst na ikono aplikacije ter ga zadržite tako, dokler ikone aplikacij ne pričnejo migljati. V kotu ikone boste opazili majhen križec "X". Dotaknite se ga in potrdite odstranjevanje aplikacije. Za tem pritisnite gumb "domov" – to bo ekran mobilne naprave vrnilo v običajno stanje.
 • Na napravah s sistemom Android se načini za odstranjevanje aplikacij lahko razlikujejo. Prosimo, zatecite se k navodilom za uporabo vaše mobilne naprave.

Video navodila za uporabo

(v angleškem jeziku)

Slusni center ReSound slusni aparati specialist za sluh ORL

Ste naleteli na težavo, ki je ne uspete odpraviti?

V tem primeru vas prosimo, da stopite v stik z našimi strokovnjaki, ki bodo z veseljem poiskali odgovor na vaša vprašanja.