Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

74 Vojkova cesta
Ljubljana, Ljubljana, 1000
Slovenia

(01) 580 05 22

Slušni aparati ReSound
Slušni vsadki Cochlear
Specialisti za sluh ORL

Izberite kakovost s polževimi ali kostno-prevodnimi vsadki Cochlear

Kakšne so prednosti polževih in kostno-prevodnih vsadkov Cochlear ter najsodobnejših tehnologij, ki jih razvija.

Izberite kakovost,
izberite Cochlear

Izbor slušnega vsadka je odločitev za vse življenje.

Naj si gre za nas ali našega bližnjega, želimo biti gotovi, da smo izbrali najboljšo rešitev, ki je na voljo danes in za dni, ki prihajajo. Zraven slušnih zmogljivosti je najpomembnejša prvina vsadka zanesljivost, ki je merilo kakovosti in vam lahko zagotovi miren spanec. Cochlearjevi slušni vsadki so nezanesljivejši vsadki na tržišču. 

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Največ krat izbran


Z več kot 300.000 registriranih prejemnikov vsadkov Nucleus uživa Cochlear najširše zaupanje med ponudniki vsajenih rešitev za sluh.

 
Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Najzanesljivejši danes in najzanesljivejši skozi čas

Številke govorijo zase. Po opazovanju so vsadki Cochlear Nucleus statistično najzanesljivejši na tržišču tako danes kot skozi daljša obdobja. Ko izberete Cochlear, ne izberete le kakovosti, temveč tudi našo posvečenost vašemu sluhu, ki traja vse življenje.

 
Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Najzanesljivejši za otroke

Ko iščemo rešitev za težave naših otrok, jim želimo zagotoviti le najboljše ter se izogniti kakršnim koli kompromisom. V primeru težav s sluhom pomeni to Cochlear, ki med ponudniki vodi z 99,94-odstotno zanesljivostjo.

Zgodovina inovacij, znanosti in razvoja

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

1982
WSP - Wearable sound processor

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

1998
ESPrit® speech processor

 
Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

2005
Baha Divino®

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

2005
Nucleus Freedom® SmartSound®

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

2017
Nucleus 7 Sound Processor

prof. Graeme Clark

oče slušnih vsadkov in ustanovitelj Cochlearja:

Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

"Ne glede na vse pomisleke in težave, sem preprosto moral nadaljevati. Polžkov vsadek je bilo edino upanje, da bodo nekoč spet slišali."

Takšno je bilo razmišljanje profesorja Graemea Clarka – nikoli odnehati pri iskanju poti do pomoči osebam s težko naglušnostjo ali gluhoto.

To posvečenost je zanetil njegov oče. Profesor Clark je odraščal ob pogledu na težave življenja v tišini ter frustracije, strah in osamo, ki ga spremljajo. Bil je priča tudi očetovi veliki želji po boljšem stiku s soljudmi in rodila se je odločitev, da te sanje uresniči. 

V sredini šestdesetih let je med tem, ko je delal kot ušesni kirurg v Melbournu v Avstraliji, naletel na znanstveni članek Blaira Simmonsa iz ZDA. Ta je opisoval, kako je popolnoma gluha oseba ob prejemanju električnih dražljajev sicer doživljala izkušnjo sluha, vendar ne tudi razumevanja govora. Seme je bilo zasajeno in v letu 1967 so se pričele raziskave možnosti elektronskega vsajenega slušnega pripomočka: ''cochlearjevega'', oziroma polžkovega vsadka. 

Čeprav se je zdelo izdelati tak vsadek skoraj nemogoče, je profesor Clark temu posvetil leta raziskav ter razvoja. Njegovi kolegi so zatrjevali, da tak vsadek ne bo deloval, saj naj bi bilo notranje uho prezapleteno. Nekateri drugi so opozarjali na nepredvidljive nevarnosti. Dodatno težavo je predstavljalo tudi pomanjkanje financiranja in tehnološki izzivi, kako elektrode namestiti v notranje uho. 

Toda v profesorju Clarku ni pojenjal izziv, da bi omogočil osebam, ki živijo v tišini, spet prisluhniti svetu. Z majhno skupino sodelavcev je več kot desetletje zasledoval svoje poslanstvo. Njihove raziskave so leta 1978 naposled le doživele preverjanje in odvila se je prva operacija vstavitve polžkovega vsadka. Profesor Clark in njegova zvesta skupina je istega leta odkrila, kako lahko s pomočjo večkanalnih elektronskih dražljajev razvozlamo tudi govor. Njegova predanost in predanost njegove skupine je končno obrodila sadove. 

Iz tega uspeha se je rodilo podjetje Cochlear. Njegovo poslanstvo je inovativne rešitve in odkritja profesorja Clarka napraviti tržno dostopne po vsem svetu. Danes živi po vsem svetu s Cochlearjevim slušnim vsadkom stotine tisoč otrok ter odraslih s težkimi okvarami sluha. Zahvaljujoč njegovi neomajni predanosti, jim je ponovno omogočeno, da se s svetom sporazumevajo bolje.

Profesor Clark je dejaven še danes ter se posveča razvoju polževih vsadkov. Leta 1985 je ustanovil, do leta 2005 pa tudi vodil, Bionic Ear inštitut – neodvisno in neprofitno organizacijo za medicinske raziskave, ki deluje v partnerstvu z Univerzo v Melbournu in podjetjem Cochlear. Profesor Clark in podjetje Cochlear skupaj nadaljujeta raziskave ter poskušata odkriti nove tehnologije in dognanja ter ponovno prva ponuditi inovativne rešitve, ki bodo pomagale gluhim in naglušnim do boljšega sluha in življenja. 

 
Cochlear polzevi vsadki in implantati specialist za sluh ORL

Se odločate za Cochlearjev slušni vsadek?

Stopite v stik z našimi specialisti ORL za sluh, ter izvedite več o najsodobnejših rešivah za težje težave s sluhom ter kako se podati na pot do Cochlearjevega slušnega vsadka.